Grilované vepřové kotlety se sýrovo-brusinkovým přelivem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety
- Marináda na potření masa:
- 4 cherry rajčátka
- olivový olej
- sůl
- bylinky
- barevný mletý pepř
- --------
- 180 ml bílého vína (nebo jen vývaru)
- 1 PL divokých brusinek
- libeček, petrželka (najemno pokrájené)
- 1 cibule
- 1 sýr Olmín (měkký zrající sýr s plísní na povrchu)
Postup Grilované vepřové kotlety se sýrovo-brusinkovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Kotlety po stranách nařízneme, aby se maso nekroutilo. Rajčátka omyjeme, spaříme, slupku odstraníme a ponorným mixerem rajčata rozmixujeme s olivovým olejem, solí, mletým barevným pepřem a bylinkami. Touto směsí kotlety potřeme.
Maso necháme v chladu cca 30 minut. Na grilovací pánvi marinované kotlety z obou stran opečeme. Hotové kotlety vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Do výpeku na pánvi přidáme pokrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
Výpek na pánvi zalijeme vínem, necháme krátce probublat. Přidáme lžíci divokých brusinek a promícháme. Nakonec přidáme rozpustit do přelivu kousky sýra Olmín a dál mícháme do tekuté konzistence. Podáváme s novým bramborem.