Grilované vepřové kotlety se sýrovo-brusinkovým přelivem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
Marináda na potření masa:
4 cherry rajčátka
olivový olej
sůl
bylinky
barevný mletý pepř
--------
180 ml bílého vína (nebo jen vývaru)
1 PL divokých brusinek
libeček, petrželka (najemno pokrájené)
1 cibule
1 sýr Olmín (měkký zrající sýr s plísní na povrchu)

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety po stranách nařízneme, aby se maso nekroutilo. Rajčátka omyjeme, spaříme, slupku odstraníme a ponorným mixerem rajčata rozmixujeme s olivovým olejem, solí, mletým barevným pepřem a bylinkami. Touto směsí kotlety potřeme.

  2. Maso necháme v chladu cca 30 minut. Na grilovací pánvi marinované kotlety z obou stran opečeme. Hotové kotlety vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Do výpeku na pánvi přidáme pokrájenou cibuli a restujeme dozlatova.

  3. Výpek na pánvi zalijeme vínem, necháme krátce probublat. Přidáme lžíci divokých brusinek a promícháme. Nakonec přidáme rozpustit do přelivu kousky sýra Olmín a dál mícháme do tekuté konzistence. Podáváme s novým bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!