Rychlá rajčatová omáčka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
1 menší nadrobno nakrájená cibule
3 větší rozmačkané stroužky česneku
1 lžíce hnědého cukru
1 vrchovatá lžička sušeného zázvoru
1 vrchovatá lžička sušeného oregána
1 vrchovatá lžička sušené bazalky
1 konzerva krájených rajčat (např. Valfruta)
čerstvý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V menším hrnci rozehřejte olej a 5 minut na něm opékejte cibuli (pozor, ať se nespálí). Poté přidejte česnek a nechte asi půl minuty osmahnout. Vmíchejte bylinky a cukr a nechte krátce (asi minutu) zkaramelizovat. Poté přidejte rajčata, přikryjte pokličkou (malou část hrnce nechte odkrytou, aby mohla unikat pára) a vařte na mírném plameni asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!