Francouzské brambory v mléce
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- vařené brambory ve slupce
- 500 g špekáčky nebo dietní párky
- 4 vařená vejce
- 1/2 l mléka
- hrášek
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- sýr
- kmín
- pepř
- sůl
Postup Francouzské brambory v mléce
Postup přípravy receptu
-
Osmahneme na oleji pokrájenou cibuli, na ní dáme osmahnout špekáčky nakrájené na malé kostičky.
Když jsou špekáčky červené, zasypeme oloupanými skrz kostičkový kráječ protlačenými bramborami.
Přidáme vařená vejce na drobno, hrášek, česnek, pepř, kmín, promícháme a zalejeme půl litrem mléka.
Dáme zakryté péct tak na 1 hodinu do trouby.
10 minut před dopečením pokryjeme sýrem. Takto dělá francouzské brambory moje maminka a jsou výborné a šťavnaté. Chuť se vůbec nedá srovnat s klasickými franc. bramborami s uzeným masem. Tyto jsou o mnoho lepší!