Francouzské brambory v mléce

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

vařené brambory ve slupce
500 g špekáčky nebo dietní párky
4 vařená vejce
1/2 l mléka
hrášek
1 cibule
4 stroužky česneku
sýr
kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme na oleji pokrájenou cibuli, na ní dáme osmahnout špekáčky nakrájené na malé kostičky.

  2. Když jsou špekáčky červené, zasypeme oloupanými skrz kostičkový kráječ protlačenými bramborami.

  3. Přidáme vařená vejce na drobno, hrášek, česnek, pepř, kmín, promícháme a zalejeme půl litrem mléka.

  4. Dáme zakryté péct tak na 1 hodinu do trouby.

  5. 10 minut před dopečením pokryjeme sýrem. Takto dělá francouzské brambory moje maminka a jsou výborné a šťavnaté. Chuť se vůbec nedá srovnat s klasickými franc. bramborami s uzeným masem. Tyto jsou o mnoho lepší!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!