Zapečené francouzské toasty
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 10 plátků toastového bílého chleba
- Zálivka:
- 200 ml smetany
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce cukru
- Posýpka:
- 40 g hrubé mouky
- 20 g másla
- 20 g moučkového cukru
- 1 lžička skořice
Postup Zapečené francouzské toasty
Postup přípravy receptu
-
Toastový chlieb nakrájame na malé kocky. Dáme do vymasteného pekáčika.
Všetky suroviny na zálievku dobre metličkou premiešame a zalejeme chlieb v pekáčiku. Zakryjeme alobalom a dáme cez noc do chladničky.
Na druhý deň alobal odstránime a posypeme posýpkou pripravenou z múky, masla, škorice a cukru.
Pečieme na 180°C dozlata. Podávame teplé.