Hovězí na zázvoru jinak, dělané v PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 800 g hovězího masa (měla jsem pěknou kližku)
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 vrchovaté lžičky mletého zázvoru
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce sojové omáčky
- 4 lžíce zakysané smetany
- plátek sádla na osmažení cibule
- mouka
- olej
- pepř
- sůl
Postup Hovězí na zázvoru jinak, dělané v PH
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájíme nadrobno a na sádle jí osmažíme dorůžova, přendáme jí na dno PH, na ní maso na kostky nakrájené a prosolené, pak česnek na plátky, posypeme zázvorem, dáme rajčatový protlak, sojovou omáčku, trochu pepře a zakysanou smetanu.
Nakonec zalijeme vodou, všechno promícháme, přikryjeme a pomalíme na High 3 hodiny. Zatím si uděláme jíšku z hladké mouky a oleje do hněda, kterou pak ke konci rozpustíme a rozmícháme v menším množství vody, aby nebyly hrudky.
Dáme do omáčky v PH a ještě chvíli v něm necháme dokud nezchladne, nebo můžeme zahustit na sporáku. Jde použít jíšku hotovou, nebo solamyl rozpuštěný ve vodě, jak kdo chce.