Hovězí na zázvoru jinak, dělané v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

800 g hovězího masa (měla jsem pěknou kližku)
2 cibule
6 stroužků česneku
2 vrchovaté lžičky mletého zázvoru
3 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sojové omáčky
4 lžíce zakysané smetany
plátek sádla na osmažení cibule
mouka
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme nadrobno a na sádle jí osmažíme dorůžova, přendáme jí na dno PH, na ní maso na kostky nakrájené a prosolené, pak česnek na plátky, posypeme zázvorem, dáme rajčatový protlak, sojovou omáčku, trochu pepře a zakysanou smetanu.

  2. Nakonec zalijeme vodou, všechno promícháme, přikryjeme a pomalíme na High 3 hodiny. Zatím si uděláme jíšku z hladké mouky a oleje do hněda, kterou pak ke konci rozpustíme a rozmícháme v menším množství vody, aby nebyly hrudky.

  3. Dáme do omáčky v PH a ještě chvíli v něm necháme dokud nezchladne, nebo můžeme zahustit na sporáku. Jde použít jíšku hotovou, nebo solamyl rozpuštěný ve vodě, jak kdo chce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!