Čokoládové karamelky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 600 g cukru
- 1,5 plechovky kondenzovaného mléka - Salko
- 80 g másla
- 200 g čokolády na vaření
- 2 PL medu
Postup Čokoládové karamelky
Postup přípravy receptu
-
Vše kromě čokolády svaříme cca 20 minut v rendlíku, stále mícháme, aby se nepřipálil cukr.
Přidáme na kostky nalámanou čokoládu, promícháme aby se rozpustila a sundáme z ohně.
Ještě chvíli promícháváme.
Lejeme na tác nebo do forem na pralinky. Dáme do lednice vychladit, pokud máme na tácu tak pak pokrájíme na kostky nebo vykrajovátkem vykrojíme tvary.
Zabalíme do folie a zavážeme jako bonbony.
Pokud budete plnit formy, tak před vyklepnutím dát zmrazit, jinak nepůjdou ven. Doporučuji vymazat formu olejem.