Celozrnné pšenično - žitné housky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

• 290 g celozrnné pšeničné mouky
• 140 g celozrnné žitné mouky
• 2 lžíce hladké mouky
• 1 lžíce olivového oleje
• 1 lžička octa
• 1 lžička soli
• 1/3 droždí
• 350 ml vlažné vody
• 1 lžička třtinového cukru
semínka dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny suroviny, poprášíme moukou a dáme kynout pod utěrku na teplé místo asi na hodinu.

  2. Po hodině uděláme bochánky, dáme na pečící papír, pocákáme trochu vodou a posypeme třeba sezamovými semínky.

  3. Pečeme v troubě na 200°C asi 25-30 minut. Poté sundáme z pečícího papíru na rošt a tak 10 minut ještě pečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!