Kuřecí s kapustovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa (možno použít i stehenní plátky nebo krůtí maso)
150 ml pasírovaných rajčat
2 KL dijonské hořčice
1/2 hlávky menší kapusty
3 jarní cibulky
100 ml suchého sherry nebo bílého vína
200 ml kuřecího vývaru
1 feferonka (nemusí být)
olej
sůl
pepř
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a dáme marinovat na hodinu do vymíchané směsi z pasírovanách rajčat, hořčice a špetky cukru. Kapustu si nakrájíme na širší proužky, cibulku na kolečka.

  2. Maso vyjmeme z marinády a opečeme na oleji, přidáme feferonku, kapustu spolu s bílou částí cibulek a chvilku restujeme.

  3. Poté přilijeme marinádu spolu s sherry a vývarem a dusíme, dokud nemáme kapustu měkkou (ne rozvařenou).

  4. Nakonec přisypeme zelenou část cibulek, dochutíme a prohřejeme. Pokud se vám bude zdát omáčka po rajčatech příliš ostrá, může se přilít troška smetany na zjemnění.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!