Kuřecí s kapustovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa (možno použít i stehenní plátky nebo krůtí maso)
- 150 ml pasírovaných rajčat
- 2 KL dijonské hořčice
- 1/2 hlávky menší kapusty
- 3 jarní cibulky
- 100 ml suchého sherry nebo bílého vína
- 200 ml kuřecího vývaru
- 1 feferonka (nemusí být)
- olej
- sůl
- pepř
- cukr
Postup Kuřecí s kapustovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a dáme marinovat na hodinu do vymíchané směsi z pasírovanách rajčat, hořčice a špetky cukru. Kapustu si nakrájíme na širší proužky, cibulku na kolečka.
Maso vyjmeme z marinády a opečeme na oleji, přidáme feferonku, kapustu spolu s bílou částí cibulek a chvilku restujeme.
Poté přilijeme marinádu spolu s sherry a vývarem a dusíme, dokud nemáme kapustu měkkou (ne rozvařenou).
Nakonec přisypeme zelenou část cibulek, dochutíme a prohřejeme. Pokud se vám bude zdát omáčka po rajčatech příliš ostrá, může se přilít troška smetany na zjemnění.