Hlivový perkelt

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

200 g čerstvé hlívy ústřičné
1 cibule
2 PL olivového oleje
1 PL mleté červené papriky
1 čl vegety
250 ml smetany
150 ml smetany na šlehání
2 PL hladké mouky
1 čl citronové šťávy
sol
mleté černé koření
150 ml horké vody

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji dosklovita, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie,vegetu, očistené pokrájané huby premiešame a podlejeme s vodou.Prikryté dusíme 30min.

  2. Zmiešame smotany, pridáme múku a dobre rozhabarkujeme.Vlejeme k hubám a ešte povaríme 10 min.

  3. Dochutíme citronovou šťavou. Podávame cestovinamy alebou knedľou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!