Hlivový perkelt
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 200 g čerstvé hlívy ústřičné
- 1 cibule
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL mleté červené papriky
- 1 čl vegety
- 250 ml smetany
- 150 ml smetany na šlehání
- 2 PL hladké mouky
- 1 čl citronové šťávy
- sol
- mleté černé koření
- 150 ml horké vody
Postup Hlivový perkelt
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji dosklovita, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie,vegetu, očistené pokrájané huby premiešame a podlejeme s vodou.Prikryté dusíme 30min.
Zmiešame smotany, pridáme múku a dobre rozhabarkujeme.Vlejeme k hubám a ešte povaríme 10 min.
Dochutíme citronovou šťavou. Podávame cestovinamy alebou knedľou.