Pikantní guláš z hovězí kližky s fazolemi

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězí kližky
4 velké cibule
6 stroužků česneku
10 cm pórku
1 fazole v chilli omáčce
1 skleničku italského koření Bruschetta (složení: sušená rajčata, rostlinný olej, rajčatavý protlak, kapari, sůl, bazalka)
vývar z morkových kostí
1 lžíci vepřového sádla
sůl
2 lžíce ostrého kečupu
1 lžička pálivé chilli omáčky
1 chilli paprička
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky.

  2. Cibuli, česnek oloupeme, cibuli a pórek nakrájíme na jemno, česnek utřeme se solí.

  3. V kastrole necháme rozehřát sádlo dáme cibuli a restujeme do světle hněda.

  4. Přidáme pórek, Bruschette, kečup a ještě chvíli restujeme.

  5. Do základu dáme maso a zprudka opečeme ze všech stran.

  6. Osolíme, opepříme, přidáme česnek, chilli omáčku, nakrájenou chilli papričku.

  7. Podlijeme vývarem a dusíme dokud není maso měkké. Maso během dušení podléváme vývarem.

  8. Nakonec dáme fazole v chilli omáčce, podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Guláš není potřeba zahušťovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!