Špikované kuřecí na slanině a šalvěji
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 150 g slaniny vcelku
- čerstvá šalvěj
- máslo
- olej
- hladká mouka
- vývar
- 100 ml suššího bílého vína
- pepř
- sůl
Postup Špikované kuřecí na slanině a šalvěji
Postup přípravy receptu
-
Ze slaniny nakrájíme delší hranolky a dáme je na půl hodiny do mrazáku. Těmi budeme poté maso špikovat. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky. Maso prošpikujeme podélně slaninou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zbytek mouky oklepeme.
Na pánvi vhodné do trouby na rozpuštěném másle s trochou oleje opečeme maso z obou stran dohněda. Přidáme kostičky slaniny a listy šalvěje, orestujeme a zalijeme bílým vínem. Necháme zcela odpařit a až poté podlijeme cca 150ml vývaru.
Vložíme do rozpálené trouby na 200C na 15 minut. Pokud je výpek příliš řídký, zahustíme jej ještě kouskem másla utřeným s hladkou moukou a provaříme.