Špikované kuřecí na slanině a šalvěji

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
150 g slaniny vcelku
čerstvá šalvěj
máslo
olej
hladká mouka
vývar
100 ml suššího bílého vína
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ze slaniny nakrájíme delší hranolky a dáme je na půl hodiny do mrazáku. Těmi budeme poté maso špikovat. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky. Maso prošpikujeme podélně slaninou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zbytek mouky oklepeme.

  2. Na pánvi vhodné do trouby na rozpuštěném másle s trochou oleje opečeme maso z obou stran dohněda. Přidáme kostičky slaniny a listy šalvěje, orestujeme a zalijeme bílým vínem. Necháme zcela odpařit a až poté podlijeme cca 150ml vývaru.

  3. Vložíme do rozpálené trouby na 200C na 15 minut. Pokud je výpek příliš řídký, zahustíme jej ještě kouskem másla utřeným s hladkou moukou a provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!