Bylinkové Tatra kuřátko
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 100 ml kondenzovaného mléka Tatra
- 1 lžíce oleje
- 3 stroužky utřeného česneku
- cibule
- koření na kuře
- tymián
- rozmarýn podle chuti - nebo vaše oblíbené bylinky
- sladká paprika
- sůl
- pepř
- máslo
Postup Bylinkové Tatra kuřátko
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso osolíme a opepříme. Mléko smícháme s olejem, česnekem, bylinkami a kořením.
Stehna v ochuceném mléku důkladně promícháme. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne, ale jinak 2 hodiny.
Po odležení uložíme do pekáče s nakrájenou cibulí. Podlijeme trochou vody a poklademe plátky másla. Pečeme z kraje přikryté a před koncem odkryjeme a dopečeme do křupava. Během pečení poléváme výpekem.