Milánské špagety s bílým vínem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g špaget (lepší jsou z tvrdé mouky)
500 g loupaných rajčat v plechovce
100 g sušených rajčat
500 g mletého hovězího masa
1 cibule nakrájená na jemno
2 lžíce oleje
6 stroužků česneku
asi 300 ml bílého vína
koření - bazalka, černý mletý pepř, tymián, citrónová kůra, směs provensálského koření, od každého asi 2 lžičky
sůl podle chuti
sýr Formaggio da Pasta (sýr na těstoviny) na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do vyšší pánve dáme olej, rozehřejeme a přidáme cibuli a čtyři stroužky česneku nakrájeného na plátky a sušené rajčata, přidáme maso rozdrobené na jemno, osolíme a dusíme asi 8 minut

  2. Přidáme rajčata, čtyři stroužky rozdrceného česneku, koření a ještě dusíme asi 5 minut. Nakonec nalijeme víno. Dusíme asi 20 minut, až se víno vyvaří a udělá se hustší omáčka.

  3. Do většího hrnce dáme vařit vodu a podle postupu na sáčku uvaříme špagety. Na uvařené špagety dámě omáčku a posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!