Milánské špagety s bílým vínem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g špaget (lepší jsou z tvrdé mouky)
- 500 g loupaných rajčat v plechovce
- 100 g sušených rajčat
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule nakrájená na jemno
- 2 lžíce oleje
- 6 stroužků česneku
- asi 300 ml bílého vína
- koření - bazalka, černý mletý pepř, tymián, citrónová kůra, směs provensálského koření, od každého asi 2 lžičky
- sůl podle chuti
- sýr Formaggio da Pasta (sýr na těstoviny) na posypání
Postup Milánské špagety s bílým vínem
Postup přípravy receptu
-
Do vyšší pánve dáme olej, rozehřejeme a přidáme cibuli a čtyři stroužky česneku nakrájeného na plátky a sušené rajčata, přidáme maso rozdrobené na jemno, osolíme a dusíme asi 8 minut
Přidáme rajčata, čtyři stroužky rozdrceného česneku, koření a ještě dusíme asi 5 minut. Nakonec nalijeme víno. Dusíme asi 20 minut, až se víno vyvaří a udělá se hustší omáčka.
Do většího hrnce dáme vařit vodu a podle postupu na sáčku uvaříme špagety. Na uvařené špagety dámě omáčku a posypeme sýrem.