Milánské špagety s mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g kuřecího mletého masa (lze i vepřové)
1 velká cibule
olivový olej
200 g rajčatové pasty (protlak)
200 g krájených rajčat
cca 5 stroužků česneku, dle chuti
oregano dle chuti
sůl
pepř mletý
500 g špaget
tvrdý sýr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájenou cibuli necháme na oleji osmažit, až zesklovatí. Přidáme mleté kuřecí (případně vepřové) maso, osolíme, opepříme a restujeme. Maso od sebe rozdělíme vařečkou. Poté přidáme jemně nasekaný nebo utřený česnek, rajčatovou pastu a ještě krátce restujeme. Pak drobně pokrájená rajčata i se šťávou a oregano dle chuti. Krátce vše podusíme, jen do změknutí rajčat, případně ještě dochutíme solí a pepřem.

  2. Špagety uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a dáme na talíře. Na špagety rozdělíme milánskou směs, posypeme sýrem dle chuti a podáváme.

  3. Pokud máme rajčatovou pastu a rajčata kyselejší, můžeme přidat maličko cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!