Milánské špagety s mletým masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g kuřecího mletého masa (lze i vepřové)
- 1 velká cibule
- olivový olej
- 200 g rajčatové pasty (protlak)
- 200 g krájených rajčat
- cca 5 stroužků česneku, dle chuti
- oregano dle chuti
- sůl
- pepř mletý
- 500 g špaget
- tvrdý sýr dle chuti
Postup Milánské špagety s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Drobně pokrájenou cibuli necháme na oleji osmažit, až zesklovatí. Přidáme mleté kuřecí (případně vepřové) maso, osolíme, opepříme a restujeme. Maso od sebe rozdělíme vařečkou. Poté přidáme jemně nasekaný nebo utřený česnek, rajčatovou pastu a ještě krátce restujeme. Pak drobně pokrájená rajčata i se šťávou a oregano dle chuti. Krátce vše podusíme, jen do změknutí rajčat, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
Špagety uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a dáme na talíře. Na špagety rozdělíme milánskou směs, posypeme sýrem dle chuti a podáváme.
Pokud máme rajčatovou pastu a rajčata kyselejší, můžeme přidat maličko cukru.