Jahelný hubník

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek rýže
2 hrnky jahel
mléko
5 stroužků česneku
1 hrnek sušených hub
sůl
pepř
olej na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Rýži společně s jáhlami uvaříme v mléce, dokud nevznikne mazlavá kaše. Mléko přiléváme po troškách k rýži a jáhlám.

  2. V druhém hrnci si uvaříme houby ve vodě, kterou osolíme a opepříme.

  3. Do misky dáme uvařenou kaši a povařené houby.

  4. Namačkáme do směsi česnek a dochutíme solí a pepřem. Ideální je nechat směs klidně přes noc odpočinout. Můžeme však použít klidně hned.

  5. Pečeme na skleněném víku, které je u varných mís. Na víko dáme trochu oleje a dáme do trouby na 200 °C.

  6. Do rozpáleného oleje vložíme zhruba 2-3 cm těsta a pečeme dorůžova zhruba 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!