Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 ks kuřecích stehenních řízků, ale lze klidně použít i jiné masíčko (naklepat)
1 kelímek zakysané smetany (180 g)
1 vejce
2 lžíce Solamylu
1 lžíce Podravky
1 vrchovatá lžička sušeného česneku
1/2 lžičky mletého černého pepře

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme suché ingredience, pak přidáme vejce, zakysanou smetanu a vše důkladně promícháme. Ve vzniklé směsi pěkně vymácháme naklepané plátky masa a ukládáme je do uzavíratelné nádoby.

  2. Pokud nějaká směs zbyde, nevyléváme ji, ale nalijeme na maso, uzavřeme a uložíme na 12 hodin do ledničky.

  3. Hodinku před plánovanou přípravou vyndáme maso z ledničky a necháme na kuchyňské lince trochu zaklimatizovat.

  4. Poté jednotlivé plátky masa obalujeme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě tuku, z obou stran dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!