Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 ks kuřecích stehenních řízků, ale lze klidně použít i jiné masíčko (naklepat)
- 1 kelímek zakysané smetany (180 g)
- 1 vejce
- 2 lžíce Solamylu
- 1 lžíce Podravky
- 1 vrchovatá lžička sušeného česneku
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
Postup Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme suché ingredience, pak přidáme vejce, zakysanou smetanu a vše důkladně promícháme. Ve vzniklé směsi pěkně vymácháme naklepané plátky masa a ukládáme je do uzavíratelné nádoby.
Pokud nějaká směs zbyde, nevyléváme ji, ale nalijeme na maso, uzavřeme a uložíme na 12 hodin do ledničky.
Hodinku před plánovanou přípravou vyndáme maso z ledničky a necháme na kuchyňské lince trochu zaklimatizovat.
Poté jednotlivé plátky masa obalujeme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě tuku, z obou stran dozlatova.