Bagetky na plnění

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

na preferment:
150 ml (g) vody
150 g hladké mouky
1-2 g droždí
– smíchat a zakryté nechat 12 hodin v teple kvasit.
Dále:
150 ml (g) vody
35 g změklého sádla
1-2 lžičky cukru
2 lžičky soli
50 g žitné chlebové mouky
340 g hladké mouky
8 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi hodinu vykynout.

  2. Vykynuté vytáhneme z mísy na stůl, lehce propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 10 minut odpočinout. Pak vytvarujeme bagety, uložíme je na plech – můžeme lehce naříznout a necháme vykynout.

  3. Potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (190°C/25-30 min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!