Bagetky - bezlepkové tvarohové
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Těsto:
- 300 g bezlepkové mouky Jizerky
- 20 g sojové mouky
- 10 g slunečnicových (chia, sezam, lněných...) semínek
- 1 KL soli
- 1 KL mletého lněného semínka (nebo psyllia)
- 1 prášek do pečiva dr.Oetker
- 1 vajíčko
- 1 tvaroh tučný
- 7 PL mléka
- 4 PL oleje
Postup Bagetky - bezlepkové tvarohové
Postup přípravy receptu
-
Smícháme vše suché, přidáme mokré suroviny a umícháme těsto (příp. naředíme mlékem).
Na plech s pečícím papírem utvoříme mokrýma rukama 6 bagetek (můžete i 8), nakrájíme šikmo zářezy, posypeme sezamem, či tím, co máte rádi a necháme odpočinout, než se zahřeje trouba na 200°C.
Vložíme do trouby, pečeme asi 25 minut, ke konci výkon můžeme snížit. Ještě na horké dám na každou bagetku vločku másla pro vůni:).