Věrky - Milánské řízky
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 800 g telecího masa
- sůl
- mletý černý pepř
- mleté nové koření
- mletá paprika sladká (lahůdková)
- hladká mouka
- 180 g másla - Jihočeské
- 2 limetky (citron)
- svazek estragonu
Postup Věrky - Milánské řízky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na tenké plátky (řízky) asi 100 gramové, osolíme, opepříme, posypeme novým kořením a paprikou z obou stran. Nakonec zaprášime hladkou moukou.
Rozehřejeme 4 lžíce másla a asi 3 minuty opékáme z obou stran, aby se maso zatáhlo.
Rozehřejeme troubu na 160°C. Vymažeme pekáč máslem, maso do nej přendáme a vyskládáme na maso omyté a na plátky nakrájené limetky. Na limetky poskládáme lístky estragonu. To vše přelijeme máslem, které zbylo z výpečku a pečeme v troubě asi 6-10 minut.