Obrácené řízky podle Veverky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 kg vepřové pečeně (kuřecí jsem dělala také)
- 4 cibule
- 20 dkg anglické slaniny
- hořčice
- sůl
- paprika sladká
- sádlo, olej
- strouhanka
- vejce
Postup Obrácené řízky podle Veverky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Okořeníme a potřeme hořčicí. Nakrájíme cibuli a polovinu jí dáme na dno pekáče a přidáme pár plátků slaniny. Rozpálíme pánev a maso začínáme obalovat. Nejprve ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích, dáváme je rovnou do rozpálené pánve se sádlem nebo olejem, smažíme dozlatova.
Vyndáváme do přichystaného pekáče. Jak máme všechny řízky hotové, posypeme cibulí a poklademe slaninou. Dáme do trouby na 200 stupňů, asi na 30 minut.
Podáváme s bramborami nebo kaší.