Obrácené hruškové muffiny
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 hrušky
- 1 lžička rozpuštěného másla
- 60 ml sirupu (nejlépe javorového)
- 180 g hladké mouky
- 1 a půl lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva
- 1/4 lžička muškátového květu
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 60 g třtinového cukru (nebo cukru krupice)
- 1 prošlehané vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 60 ml vlažného mléka
- 60 ml rostlinného oleje
Postup Obrácené hruškové muffiny
Postup přípravy receptu
-
Z každé omyté hrušky nakrájíme v nejširší části kolečka, silná cca 1 cm a dáme je na dno formiček na muffiny, které jsme vymazali máslem.
Pokapame javorovým sirupem a dáme na 10 minut do předehřáté trouby, aby kolečka změkla. Zbytek hrušek bez jádřinců nastrouháme do mísy a přidáme mouku se sodou, koření, cukr a smícháme.
Přidáme vejce, mléko, extrakt z vanilky a olej. Vše dobře promícháme a nalijeme do formiček. Pečeme na 170 stupňů cca 15 minut. Zkoušíme špejlí.