Obrácené hruškové muffiny

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 hrušky
1 lžička rozpuštěného másla
60 ml sirupu (nejlépe javorového)
180 g hladké mouky
1 a půl lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva
1/4 lžička muškátového květu
1/4 lžičky mleté skořice
60 g třtinového cukru (nebo cukru krupice)
1 prošlehané vejce
1 lžička vanilkového extraktu
60 ml vlažného mléka
60 ml rostlinného oleje

Postup přípravy receptu

  1. Z každé omyté hrušky nakrájíme v nejširší části kolečka, silná cca 1 cm a dáme je na dno formiček na muffiny, které jsme vymazali máslem.

  2. Pokapame javorovým sirupem a dáme na 10 minut do předehřáté trouby, aby kolečka změkla. Zbytek hrušek bez jádřinců nastrouháme do mísy a přidáme mouku se sodou, koření, cukr a smícháme.

  3. Přidáme vejce, mléko, extrakt z vanilky a olej. Vše dobře promícháme a nalijeme do formiček. Pečeme na 170 stupňů cca 15 minut. Zkoušíme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!