Korejské Bulgogi z hovězí veverky s jasmínovou rýží a arašídy
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1,3 kg hovězí veverky
- 1 sklenice omáčky Bulgogi
- 2 polévkové lžíce sezamu černý/bílý
- 2 polévkové lžíce smažené cibulky
- 5 polévkových lžic neloupaných arašídů – natural
- 1 polévková lžíce sezamového oleje
- sůl
Postup Korejské Bulgogi z hovězí veverky s jasmínovou rýží a arašídy
Postup přípravy receptu
-
Hovězí veverku očistíme a zbavíme střední šlachy. Vzniklé porce masa nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, smícháme s omáčkou Bulgogi a sezamovým semínkem. Necháme uležet v chladu, ideálně 24 hodin.
Poté rozpálíme pánev Wok a na trošce sezamového oleje restujeme, dokud se nevyvaří skoro všechna tekutina, kterou masou pustí. Mezitím v rýžovaru uvaříme jasmínovou rýži, kterou osolíme, přidáme restovanou cibulku a neloupané arašídy. Po dovaření rýže vše společně promícháme a servírujeme s hovězím masem.
Zdobíme nasekanou jarní cibulkou.