Korejské Bulgogi z hovězí veverky s jasmínovou rýží a arašídy

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1,3 kg hovězí veverky
1 sklenice omáčky Bulgogi
2 polévkové lžíce sezamu černý/bílý
2 polévkové lžíce smažené cibulky
5 polévkových lžic neloupaných arašídů – natural
1 polévková lžíce sezamového oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí veverku očistíme a zbavíme střední šlachy. Vzniklé porce masa nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, smícháme s omáčkou Bulgogi a sezamovým semínkem. Necháme uležet v chladu, ideálně 24 hodin.

  2. Poté rozpálíme pánev Wok a na trošce sezamového oleje restujeme, dokud se nevyvaří skoro všechna tekutina, kterou masou pustí. Mezitím v rýžovaru uvaříme jasmínovou rýži, kterou osolíme, přidáme restovanou cibulku a neloupané arašídy. Po dovaření rýže vše společně promícháme a servírujeme s hovězím masem.

  3. Zdobíme nasekanou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!