Japchae - korejské nudle se zeleninou, houbami a krůtím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g korejských nudlí z batátového škrobu
150 g krůtích prsou nakrájených na tenké nudličky
1 mrkev
čerstvé či sušené asijské houby (Houževnatec a Jidášovo ucho)
1 chilli paprička
1 cibule
1 červená paprika
4 stroužky česneku
2 hrsti čerstvého špenátu
sójová omáčka
rybí omáčka
sezamový olej
třtinový cukr
rýžový ocet
sezamová semínka na posypání
arašídový olej nebo jiný rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené maso zalijeme 2 polévkovými lžícemi sójové omáčky, 1 polévkovou lžící sezamového oleje, posypeme lžící cukru a promícháme s 2 rozdrcenými stroužky česneku. Necháme alspoň půl hodiny marinovat.

  2. Mrkev, cibuli, papriku a chilli papričku nakrájíme na jemné nudličky, houby pokrájíme na plátky, zbylý česnek posekáme. Špenát opláchneme a necháme okapat.

  3. Na arašídovém oleji orestujeme nejprve maso, které vyjmeme, pokud je potřeba doplníme trochu oleje a orestujeme na něm mrkev, papriku, chilli papričku, cibuli s houbami a nakonec přihodíme česnek se špenátem. Zelenina musí být křupavá nikoliv rozvařená.

  4. Vrátíme zpět maso, přidáme uvařené nudle a dochutíme dostatečně rybí a sójovou omáčkou, rýžovým octem a ještě trochou sezamového oleje.

  5. Vše dobře promícháme a můžeme podávat posypané sezamovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!