Japchae - korejské nudle se zeleninou, houbami a krůtím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g korejských nudlí z batátového škrobu
- 150 g krůtích prsou nakrájených na tenké nudličky
- 1 mrkev
- čerstvé či sušené asijské houby (Houževnatec a Jidášovo ucho)
- 1 chilli paprička
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 4 stroužky česneku
- 2 hrsti čerstvého špenátu
- sójová omáčka
- rybí omáčka
- sezamový olej
- třtinový cukr
- rýžový ocet
- sezamová semínka na posypání
- arašídový olej nebo jiný rostlinný olej
Postup Japchae - korejské nudle se zeleninou, houbami a krůtím masem
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené maso zalijeme 2 polévkovými lžícemi sójové omáčky, 1 polévkovou lžící sezamového oleje, posypeme lžící cukru a promícháme s 2 rozdrcenými stroužky česneku. Necháme alspoň půl hodiny marinovat.
Mrkev, cibuli, papriku a chilli papričku nakrájíme na jemné nudličky, houby pokrájíme na plátky, zbylý česnek posekáme. Špenát opláchneme a necháme okapat.
Na arašídovém oleji orestujeme nejprve maso, které vyjmeme, pokud je potřeba doplníme trochu oleje a orestujeme na něm mrkev, papriku, chilli papričku, cibuli s houbami a nakonec přihodíme česnek se špenátem. Zelenina musí být křupavá nikoliv rozvařená.
Vrátíme zpět maso, přidáme uvařené nudle a dochutíme dostatečně rybí a sójovou omáčkou, rýžovým octem a ještě trochou sezamového oleje.
Vše dobře promícháme a můžeme podávat posypané sezamovými semínky.