Jidáše Albert

Recepty, Moučníky

Suroviny

50-60 g cukru krupice
500 g hladké mouky
300 ml smetany
1 kostka droždí (42 g)
Na potření:
2 žloutky
1 vejce
150 g změklého másla
1 lžička citronové kůry (citronové, limetkové, pomerančové...)
1 vanilkový cukr
špetka soli
cukr moučka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z lžičky cukru, vlažné smetany a droždí připravíme kvásek. Smícháme se zbytkem surovin. Necháme kynout cca 60 minut.

  2. Z těsta oddělujeme kousky, rozválíme do provázků, v polovině přeložíme a stočíme do spirálek.

  3. Dáváme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě čtvrt hodinky kynout.

  4. Pak potřeme vajíčkem (já potřela tím bílkem) a necháme péct cca 25 minut při 180°C. Hotové posypeme cukrem moučkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!