Jidáše Albert
Recepty, MoučníkySuroviny
- 50-60 g cukru krupice
- 500 g hladké mouky
- 300 ml smetany
- 1 kostka droždí (42 g)
- Na potření:
- 2 žloutky
- 1 vejce
- 150 g změklého másla
- 1 lžička citronové kůry (citronové, limetkové, pomerančové...)
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- cukr moučka na posypání
Postup Jidáše Albert
Postup přípravy receptu
-
Z lžičky cukru, vlažné smetany a droždí připravíme kvásek. Smícháme se zbytkem surovin. Necháme kynout cca 60 minut.
Z těsta oddělujeme kousky, rozválíme do provázků, v polovině přeložíme a stočíme do spirálek.
Dáváme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě čtvrt hodinky kynout.
Pak potřeme vajíčkem (já potřela tím bílkem) a necháme péct cca 25 minut při 180°C. Hotové posypeme cukrem moučkou.