Langoše hadroše
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 600 g hladké mouky
- cca 400 ml vody
- 1,5 kávové lžičky soli
- 2 lžíce oleje
- 30 g čerstvé droždí
- 1 kávová lžička cukru
- cca 100 g másla nebo sádla
- olej na smažení
- K podávání:
- česnek
- trocha vody (necháme přejít varem s protlačeným česnekem)
- kečup
- nastrouhaný sýr
- zakysaná smetana
Postup Langoše hadroše
Postup přípravy receptu
-
Múku preosejeme a osolíme, do priehlbiny dáme cukor, rozmrvené droždie, zalejeme vlažnou vodou, necháme droždie oživiť.
Potom spoločne s olejom vypracujeme vláčne, mäkké cesto.
Necháme v teple vykysnúť. Keď zdvojnásobí objem, dáme na vál, rukami roztiahneme na cca 1,5 cm hrúbku.
Natrieme zmäknutým maslom, zvinieme ako závin, nakrájame na cca 2 cm šneky. Pod utierkou necháme kysnúť ešte asi 30 minút.
Pred smažením mierne sploštíme, smažíme z oboch strán. Sú menšie ako klasické, majú priemer cca 13-15 cm po usmažení.