Langoše hadroše

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

600 g hladké mouky
cca 400 ml vody
1,5 kávové lžičky soli
2 lžíce oleje
30 g čerstvé droždí
1 kávová lžička cukru
cca 100 g másla nebo sádla
olej na smažení
K podávání:
česnek
trocha vody (necháme přejít varem s protlačeným česnekem)
kečup
nastrouhaný sýr
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Múku preosejeme a osolíme, do priehlbiny dáme cukor, rozmrvené droždie, zalejeme vlažnou vodou, necháme droždie oživiť.

  2. Potom spoločne s olejom vypracujeme vláčne, mäkké cesto.

  3. Necháme v teple vykysnúť. Keď zdvojnásobí objem, dáme na vál, rukami roztiahneme na cca 1,5 cm hrúbku.

  4. Natrieme zmäknutým maslom, zvinieme ako závin, nakrájame na cca 2 cm šneky. Pod utierkou necháme kysnúť ešte asi 30 minút.

  5. Pred smažením mierne sploštíme, smažíme z oboch strán. Sú menšie ako klasické, majú priemer cca 13-15 cm po usmažení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!