Nejobyčejnější langoše
Recepty, OstatníSuroviny
- Těsto:
- 500-530 g vody
- 1 lžička cukru
- 1 kg hladké mouky
- 200 g jemně strouhaných vařených brambor
- 3 rovné lžičky soli
- 30 g čerstvého droždí
- Na smažení:
- olej
- Na potření a posyp hotových langošů:
- česnek
- sůl
- zakysaná smetana
- kečup
- strouhaný tvrdý sýr
Postup Nejobyčejnější langoše
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme 15 minut stát. Přidáme další suroviny a uhněteme těsto, které necháme 30-45 minut vykynout.
Pak těsto propracujeme a rozdělíme na dílky (cca 14-16 kusů). Po 10-15 minutách odpočinku těsta necháme v hlubší pánvi rozehřát vyšší vrstvu oleje. Každý kousek těsta v prstech roztáhneme do tenké placky a vložíme usmažit z obou stran do horkého oleje.
Hotové langoše odložíme na talíř s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk. Potřeme je kečupem nebo osolenou zakysanou smetanou s rozetřeným česnekem, popř. jen směsí osolené vody a rozetřeného česneku. Na závěr je posypeme sýrem.