Houbovka od babičky

Recepty, Omáčky

Suroviny

houby (čerstvé, mražené)
smetana ke šlehání
hladká mouka
máslo
cibule
petrželová nať
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci uděláme z másla a hladké mouky světlou jišku, kterou zalijeme vodou.

  2. Na pánvi na troše másla lehce podusíme houby (aby se nerozpadaly) a přidáme do hrnce s vodou a jíškou, osolíme. Na mírném ohni povaříme 20 min.za častého míchání. Asi 5 min před koncem vaření nastouháme do omáčky na jemném struhadle (slzičky) cibuli.

  3. Když už nevaříme vlijeme šlehačku a přidáme jemně nasekanou zelenou petrželku. My tuhle omáčku nekyselíme. Podáváme s houskovým knedlíkem a vařeným hovězím masem - nemusí být.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!