Smetanový lepenec
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 250 g kysaného zelí
- 300 g brambor
- 100 g anglické slaniny
- 190 g zakysané smetany
- 1 větší cibule
- kmín
- mletý černý pepř
- olej
- sůl
Postup Smetanový lepenec
Postup přípravy receptu
-
Do osolené vroucí vody dáme vařit brambory (možno oloupat i po uvaření). Na oleji připravíme cibulku, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme nakrájené kysané zelí, zalijeme vývarem či vlažnou vodou, přidáme kmín, promícháme a necháme cca 20 min podusit. Současně na další pánvi lehce osmahneme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a vmícháme ji k zelí i s oloupanými, šťouchanými bramborami. Opět necháme cca 10 min pod pokličkou a za stálého míchání přidáme zakysanou smetanu. Lehce povaříme, můžeme podle potřeby podlít vodou či vývarem. Dle chuti osolíme, opepříme.