Jablkový krém s mátou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g jablek (na drobnější kostky)
- 1,5 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce vody
- cukr dle potřeby
- 100 g zakysané smetany (měla jsem trochu víc)
- čerstvá máta
Postup Jablkový krém s mátou
Postup přípravy receptu
-
Nakrájená jablka zakapeme citronovou šťávou a podusíme s troškou vody a cukrem dle potřeby. Jablka moc nerozvaříme, necháme je vychladnout.
Zakysanou smetanu rozmícháme s cukrem dle potřeby, trochou citronové šťávy a nasekanými lístky máty.
Do misky nebo sklenice střídavě vrstvíme jablka a krém. Necháme dobře vychladit. Taky můžeme jablka se zakysanou smetanou jednoduše smíchat.