Odlehčený nákyp

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

300 g jáhel
250 g měkkého tvarohu
4 bílky
hnědý cukr popřípadě i trochu vanilkového
1 hruška
zelené jablko
2 plátky ananasu
banán

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spaříme na sítku 2-3x vařící vodou (přelívám je vodou z konvice a mezi každým přelitím je ještě krátce propláchnu studenu vodou z kohoutku), dáme do hrnce, zalijeme vodou v poměru 1:2 (jáhly:voda) s trochou soli.

  2. Vaříme na mírném ohni, dokud se voda nevyvaří a pak necháme ještě alespoň 20 minut dojít.

  3. Zapékací mísu si vymažeme trochou másla, nakrájíme si ovoce na kostky, smícháme tvaroh s cukrem a přimícháme do jáhel.

  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh, malou část si dáme stranou a zbytek opatrně vmícháme do připravených jáhel.

  5. Část jáhel pak dáme na dno zapékací mísy, poklademe bohatou vrstvou ovoce a zakryjeme druhou částí jáhel. Potřeme tenkou vrstvou zbylého sněhu (po upečení vytvoří jemnou krustu).

  6. Pečeme v předehřáté troubě (cca 180°C) přibližně půl hodiny.

  7. Podáváme s trochou čerstvého tvarohu a kakaa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!