Křupavé květákové tyčinky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

středně veliký květák
2 najemno nakrájené cibule
150 g strouhaného parmazánu (popř. jiného sýra)
1/2 hrnku strouhanky
1 velké vejce
1/2 lžičky chilli pasty
olej
(můžeme doplnit nějakým dipem)

Postup přípravy receptu

  1. Vařte květák, rozebraný na růžičky, v osolené vodě asi 10 minut, pak jej slijte a v míse rozmixujte. Přidejte nakrájenou cibuli, parmazán, strouhanku, vejce, pokud chcete, tak i chilli pastu, podle chuti můžete dosolit.

  2. Vše promíchejte a ze směsi tvarujte malé tyčinky. Pokládejte je kousek od sebe na plech vyložený pečícím papírem, který jste potřeli nebo postříkali olejem.

  3. Pečte přibližně 20 minut, pak je otočte na druhou stranu a pečte dalších 10 až 15 minut dokřupava. Přendejte na talíř a servírujte s kečupem, hummusem nebo svým oblíbeným dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!