Křupavé květákové tyčinky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- středně veliký květák
- 2 najemno nakrájené cibule
- 150 g strouhaného parmazánu (popř. jiného sýra)
- 1/2 hrnku strouhanky
- 1 velké vejce
- 1/2 lžičky chilli pasty
- olej
- (můžeme doplnit nějakým dipem)
Postup Křupavé květákové tyčinky
Postup přípravy receptu
-
Vařte květák, rozebraný na růžičky, v osolené vodě asi 10 minut, pak jej slijte a v míse rozmixujte. Přidejte nakrájenou cibuli, parmazán, strouhanku, vejce, pokud chcete, tak i chilli pastu, podle chuti můžete dosolit.
Vše promíchejte a ze směsi tvarujte malé tyčinky. Pokládejte je kousek od sebe na plech vyložený pečícím papírem, který jste potřeli nebo postříkali olejem.
Pečte přibližně 20 minut, pak je otočte na druhou stranu a pečte dalších 10 až 15 minut dokřupava. Přendejte na talíř a servírujte s kečupem, hummusem nebo svým oblíbeným dipem.