Kuřecí prsa v jednoduché švestkové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- povidla
- šťávu z 1 pomeranče
- lžíce kvalitní sojové omáčky
- koření na kuře
- 2 lžíce oleje
- plátek studeného másla
- sůl
- pepř
- potravinářský provázek
Postup Kuřecí prsa v jednoduché švestkové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozřízneme v hrubší části a rozděláme tak, aby vznikl jeden větší plátek. Maso jemně naklepeme přes mikroten.
Osolíme, okořeníme a lehce natřeme povidly. Maso srolujeme a svážeme provázkem. Rozpálíme olej a maso zprudka opečeme ze všech stran. Po té podlijeme trochou vody a sojovou omáčkou. Dusíme cca 15-20 minut. Je li třeba lehce podléváme.
Hotové maso vytáhneme a zabalíme do alobalu. Do výpeku přidáme lžíci povidel a pomerančovou šťávu. Necháme provařit a přihodíme máslo. Po rozpuštění dochutíme.
Maso zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Podáváme s omáčkou a noky.