Kuřecí prsa v jednoduché švestkové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
povidla
šťávu z 1 pomeranče
lžíce kvalitní sojové omáčky
koření na kuře
2 lžíce oleje
plátek studeného másla
sůl
pepř
potravinářský provázek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozřízneme v hrubší části a rozděláme tak, aby vznikl jeden větší plátek. Maso jemně naklepeme přes mikroten.

  2. Osolíme, okořeníme a lehce natřeme povidly. Maso srolujeme a svážeme provázkem. Rozpálíme olej a maso zprudka opečeme ze všech stran. Po té podlijeme trochou vody a sojovou omáčkou. Dusíme cca 15-20 minut. Je li třeba lehce podléváme.

  3. Hotové maso vytáhneme a zabalíme do alobalu. Do výpeku přidáme lžíci povidel a pomerančovou šťávu. Necháme provařit a přihodíme máslo. Po rozpuštění dochutíme.

  4. Maso zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Podáváme s omáčkou a noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!