Karbanátky z cejna
Recepty, RybySuroviny
- 300 g mletého cejna
- 80 g uzeného eidamu - 40 % tuku
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 1 lžíce nasekané pažitky
- mletý kmín
- sůl
- mletý pepř
- Na obalení:
- hladká mouka
- acidofilní mléko
- strouhanka
Postup Karbanátky z cejna
Postup přípravy receptu
-
Cejna očistíme, vyřízneme páteř a maso dvakrát umeleme na mlýnku s jemným otvorem. Dáme do mísy, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, strouhanku, sůl, pepř, kmín, pažitku, vejce a promícháme. Dáme do lednice nejméně na půl hodiny odpočinout.
Ze směsi utvoříme placičky, které obalíme v mouce, acidofilním mléku a nakonec ve strouhance. Opečeme na oleji dozlatova. Podáváme s bramborami.