Karbanátky z cejna

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g mletého cejna
80 g uzeného eidamu - 40 % tuku
1 vejce
2 lžíce strouhanky
1 lžíce nasekané pažitky
mletý kmín
sůl
mletý pepř
Na obalení:
hladká mouka
acidofilní mléko
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Cejna očistíme, vyřízneme páteř a maso dvakrát umeleme na mlýnku s jemným otvorem. Dáme do mísy, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, strouhanku, sůl, pepř, kmín, pažitku, vejce a promícháme. Dáme do lednice nejméně na půl hodiny odpočinout.

  2. Ze směsi utvoříme placičky, které obalíme v mouce, acidofilním mléku a nakonec ve strouhance. Opečeme na oleji dozlatova. Podáváme s bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!