Smažená křidélka s omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 750 g křidélek
- sůl
- solamyl
- sezamové semínko
- olej na smažení
- ----
- 100 ml vody
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce octu balsamico
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- pár kapek tabasca
- špetka cukru
- pepř
Postup Smažená křidélka s omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Křidélka zbavíme špiček a v kloubu je rozdělíme. Malinko je osolíme a necháme hodinku uležet. Z vody, sójovky a zbytku surovin svaříme omáčku. Vaříme asi pět minut, až omáčka lehce zhoustne. Výsledné dochucení necháme nakonec, chutě se hodně zvýrazní.
Křidélka obalíme v solamylu, oklepeme a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme celkem cca 13-15 minut. Průběžně otáčíme a dozlatova opečená křidélka odložíme na papírový ubrousek. Ještě horká vložíme do omáčky a pořádně obalíme. Servírujeme hned a na talíři posypeme na sucho opraženými semínky.