Slaninové řízky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 řízky z krkovice
- 4 plátky širší anglické slaniny (kvalitní)
- hořčice
- sůl
- pepř
- ---
- trojobal
- sádlo na smažení
Postup Slaninové řízky
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a přilepíme z každé strany plátek slaniny. Pokud bude slanina menší, dáme dva plátky z každé strany.
Řízky obalíme klasicky v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Slaninu nemusíme nijak jistit, krásně na hořčici drží. Obalené smažíme pozvolna v rozehřátém sádle dozlatova.
Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Řízky jsou křehké a ovoněné slaninou. Podáváme s vařenými bramborami nebo našlehanou kaší.