Jemný hovězí či kuřecí vývar s drobením
Recepty, PolévkySuroviny
- kuřecí nebo hovězí kosti
- 5 menších mrkví
- čtvrka celeru,
- 3-4 lžičky polévkového koření
- malá lžička Maggi
- Drobení:
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- vlažné vody
Postup Jemný hovězí či kuřecí vývar s drobením
Postup přípravy receptu
-
Do papinového hrnce s vodou vložíme (hovězí nebo kuřecí) kosti a necháme je zhruba 15 min vařit.
Mezitím si oloupeme mrkev, celer a nakrájíme na menší kusy.
Poté vyndáme uvařené maso z hrnce a vložíme zeleninu a vaříme do měkka.
Z kostí obereme maso a přidáme k hotové zelenině.
Dochutíme pak už jen polévkovým kořením a maggi.
DROBENÍ: mouku, vajíčko, sůl a lžíci vody zpracujeme do tuhého těsta a poté ustrouháme na struhadle.