Jemný hovězí či kuřecí vývar s drobením

Recepty, Polévky

Suroviny

kuřecí nebo hovězí kosti
5 menších mrkví
čtvrka celeru,
3-4 lžičky polévkového koření
malá lžička Maggi
Drobení:
4 lžíce polohrubé mouky
1 vejce
sůl
vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Do papinového hrnce s vodou vložíme (hovězí nebo kuřecí) kosti a necháme je zhruba 15 min vařit.

  2. Mezitím si oloupeme mrkev, celer a nakrájíme na menší kusy.

  3. Poté vyndáme uvařené maso z hrnce a vložíme zeleninu a vaříme do měkka.

  4. Z kostí obereme maso a přidáme k hotové zelenině.

  5. Dochutíme pak už jen polévkovým kořením a maggi.

  6. DROBENÍ: mouku, vajíčko, sůl a lžíci vody zpracujeme do tuhého těsta a poté ustrouháme na struhadle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!