Přírodní vepřový řízek s raným smetanovým zelím
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 plátky vepřové krkovice nebo kýty
- 2 stroužky utřeného česneku
- mletá červená paprika
- sůl
- pepř
- olej
- Zelí:
- střední hlávka raného zelí
- 200 g zakysané smetany
- větší cibule
- 2 utřené stroužky česneku
- kousek sádla
- sůl
- mletý kmín
- pepř
- špetka cukru
Postup Přírodní vepřový řízek s raným smetanovým zelím
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso lehce naklepeme. Potřeme česnekem, osolíme,opepříme a zakápneme olejem. Necháme v pokojové teplotě asi hodinku až dvě odpočinout.
Připravíme pánev, nejlépe silnostěnnou a rozehřejeme olej. Maso zprudka opečeme z každé strany cca 3-4 minuty, podle síly masa.
Zelí očistíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpustíme kousek sádla a zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme zelí, sůl, kmín a restujeme.
Zelí po chvíli pustí trochu vody, není třeba podlévat. Po chvíli přimícháme smetanu a společně podusíme tak, aby zelí zůstalo křupavé.
Dochutíme podle svých chutí a podáváme s vařenými bramborami a přírodním řízkem. Na talíři pokapeme výpekem z masa.