Nadýchaný piškotový korpus
Recepty, DortySuroviny
- Základní těsto:
- (podíl surovin na jedno vejce)
- 1 vejce
- 40 g cukru krupice
- 1 lžíce oleje
- 40 g hladké mouky
- Na dort o průměru formy 26 cm, dávám 7-8 vajec, záleží jak máte vejce velká.
- Na dort o průměru formy 24 cm, dávám 5-6 vajec.
Postup Nadýchaný piškotový korpus
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháte do bílé tuhé pěny, poté k nim přisypete cukr krupici a ušleháte hodně tuhý sníh.
Do sněhu nalijete žloutky a pořádně je zašleháte. Poté tenkým pramínkem za stálého šlehání přiléváte olej a opět důkladně prošleháte. Do této pěny pak lehce vařečkou vmícháte mouku.
Pokud chcete korpus kakaový, tak odeberete např. dvě lžíce z celkového množství mouky a dáte za ně dvě lžíce kakaa. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 170 stupňů, samozřejmě záleží, jakou troubu máte, já peču tak 45 minut. Tento recept jsem našla na dortomanii.cz a už jiný nedělám. Korpus je naprosto úžasně lehký a chuťově výborný.