Pečené kuře na adžice s broskví

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
2 paprikové lusky
2 broskve
koření Adžika
100 g anglické slaniny
1 lžíce sádla (nebo másla)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře si naporcujeme a osolíme, na dno pekáčku dáme sádlo, pak porce kuřete a ty dost posypeme adžikou, trošku zalijeme vývarem a dáme péct do trouby.

  2. Po půl hodině si vyndáme pekáč a na kuře naskládáme anglickou slaninu, posypeme nakrájenými paprikami a nakrájenými broskvemi, ještě podlijeme a dáme péct na další půl hodinu.

  3. Nakonec z pekáče odstraníme kuře, šťávu zalijeme vodou se solamylem, hodně promícháme a necháme na plotýnce zhoustnout a kuře vrátíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!