Pečené kuře na adžice s broskví
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 2 paprikové lusky
- 2 broskve
- koření Adžika
- 100 g anglické slaniny
- 1 lžíce sádla (nebo másla)
- sůl
Postup Pečené kuře na adžice s broskví
Postup přípravy receptu
-
Kuře si naporcujeme a osolíme, na dno pekáčku dáme sádlo, pak porce kuřete a ty dost posypeme adžikou, trošku zalijeme vývarem a dáme péct do trouby.
Po půl hodině si vyndáme pekáč a na kuře naskládáme anglickou slaninu, posypeme nakrájenými paprikami a nakrájenými broskvemi, ještě podlijeme a dáme péct na další půl hodinu.
Nakonec z pekáče odstraníme kuře, šťávu zalijeme vodou se solamylem, hodně promícháme a necháme na plotýnce zhoustnout a kuře vrátíme.