Burito s olivami

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 mexické placky - mírně rozehřáté v troubě
4 větší plátky šunky - nakrájené na menší kousky
4 vejce - rozšlehaná
1 mala cibulka - nakrájená na hodně drobno
1-2 lžíce másla
100 g nastrouhaného mexického sýru (používám tři smíchané druhy Kraft)
několik černých kompotových oliv (- rozkrájených na kolečka)
1/2 zelené papriky (- nakrájené na malé kostičky)
1 lžička citronového pepře
1 cherry rajčátka - nakrájená na malé kousky
Obloha:
Pár očištěných listů z ledového salátu
několik černých kompotových oliv (- nakrájených na kolečka)
2 malé nakládané bílé sladké cibulky
1 větší nakládaná červená paprika v oleji (- nakrájená na proužky)
Přísady:
Dle chuti různé druhy pálivějších omáček(napr.Tabasco, Chilli omáčka, Cholula sauce)
ostrý kečup

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibulku a necháme zesklovatět. Poté na pánev přidáme nakrájenou zelenou papriku a šunku a mírně osmažíme. Nakonec přidáme rozmixovaná vajíčka smíchána s kořením a rajčaty a za neustálého míchání uděláme míchaná vajíčka s několika dalšími ingrediencemi.

  2. Rajčata přidáváme až na konec, aby se udržela konzistence a přidala na jemné chuti. Poslední krok je na každý plátek mexické placky dát rovnoměrně množství vajíčkové směsi a opatrně zabalit, aby se placka neroztrhla. Opatrně položíme na talíř a ozdobíme kroužky oliv.

  3. Jako oblohu mírně nařízneme střed salátových listů a na ně položíme olivy, cibulky a proužky naložené červené papriky (má sladkou příchuť).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!