Velikonoční masový chlebíček
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Těsto:
- 200 g polohrubé mouky,
- 1 vejce,
- 100 g másla,
- sůl,
- 1-2 lžíce mléka
- Náplň: 150 g mletého vepřového masa,
- 150 g mletého hovězího masa,
- 1 rohlík,
- sůl, pepř,
- sekaná petrželová nať,
- majoránka,
- 2 stroužky česneku,
- 80 g měkkého salámu,
- 80 g barevných paprik,
- 1 vejce
Postup Velikonoční masový chlebíček
Postup přípravy receptu
-
Smícháme maso, namočený a vymačkaný rohlík, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, nať, vejce. Z přísad vypracujeme těsto. Asi 1/3 těsta dáme bokem, zbytek vyválíme a vyložíme jím vymazanou formu srnčí hřbet (dno i boky).
Potom dáme do formy polovinu náplně. Na náplň položíme kolečka salámu, na proužky nakrájené barevné papriky a rozložíme zbytek náplně. Vyválíme zbytek těsta a náplň zakryjeme. Pečeme v troubě asi při 190°C, dokud se maso neupeče (asi 1 hodinu).