Velikonoční masový chlebíček

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky,
1 vejce,
100 g másla,
sůl,
1-2 lžíce mléka
Náplň: 150 g mletého vepřového masa,
150 g mletého hovězího masa,
1 rohlík,
sůl, pepř,
sekaná petrželová nať,
majoránka,
2 stroužky česneku,
80 g měkkého salámu,
80 g barevných paprik,
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme maso, namočený a vymačkaný rohlík, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, nať, vejce. Z přísad vypracujeme těsto. Asi 1/3 těsta dáme bokem, zbytek vyválíme a vyložíme jím vymazanou formu srnčí hřbet (dno i boky).

  2. Potom dáme do formy polovinu náplně. Na náplň položíme kolečka salámu, na proužky nakrájené barevné papriky a rozložíme zbytek náplně. Vyválíme zbytek těsta a náplň zakryjeme. Pečeme v troubě asi při 190°C, dokud se maso neupeče (asi 1 hodinu).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!