Jižanské kotlety
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kotlety
- 1 velká cibule
- 2 čerstvé papriky
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- sůl
- mletý pepř
- oregano
- 100 ml červeného vína
- olej
Postup Jižanské kotlety
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Rajčata z plechovky vyndáme a překrájíme na kousky. Papriky zbavíme semen a pokrájíme na proužky. Maso naklepeme, z obou stran posolíme a opepříme. Mouku smícháme s mletou paprikou a v této směsi obalíme z obou stran plátky masa.
Prudce je opečeme z obou stran na rozpáleném oleji a vyndáme z pánve. Ve výpeku osmažíme cibuli do zesklovatění, přidáme pokrájené papriky a rajčata i se šťávou z plechovky.
Přidáme větší špetku oregana, osolíme, přilijeme víno, promícháme, vložíme maso, přikryjeme pokličkou a dusíme vše společně asi 10 minut. Podáváme s rýží.