Tagliatelle tomato sypané křupavou Pancettou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 200 g tagliatelle tomato
- 15 lístků čerstvé bazalky
- 1/2 lusku červené papriky kozí roh
- 1 kelímek smetany na vaření
- 2 lžíce strouhaného sýru Gran Moravia
- 150 g krájené Pancetty
Postup Tagliatelle tomato sypané křupavou Pancettou
Postup přípravy receptu
-
Pancettu si nakrájíme na malé kousky a opečeme do křupava na teflonové pánvi.
Po opečení Pancettu vyjmeme a necháme okapat na ubrousku.
Ve výpeku rozpustíme strouhaný sýr Gran Moravia a zalijeme smetanou na vaření.
Necháme na mírném ohni spojit a přidáme na jemno nakrájenou papriku (lehce pikantní) a nasekané lístky čerstvé bazalky. Omáčka na těstoviny je tímto hotova a udržujeme ji teplou.
Těstoviny vložíme do osolené vařící vody a vaříme cca 4-5 minut tzv. na skus.
Po uvaření vodu slijeme, těstoviny necháme okapat a přidáme do teplé smetanové omáčky. Rychle promícháme a servírujeme na talíř, kde bohatě posypeme křupavými kousky Pancetty a kdo má rád tak i trochou strouhaného sýru Gran Moravia.