Tagliatelle tomato sypané křupavou Pancettou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

200 g tagliatelle tomato
15 lístků čerstvé bazalky
1/2 lusku červené papriky kozí roh
1 kelímek smetany na vaření
2 lžíce strouhaného sýru Gran Moravia
150 g krájené Pancetty

Postup přípravy receptu

  1. Pancettu si nakrájíme na malé kousky a opečeme do křupava na teflonové pánvi.

  2. Po opečení Pancettu vyjmeme a necháme okapat na ubrousku.

  3. Ve výpeku rozpustíme strouhaný sýr Gran Moravia a zalijeme smetanou na vaření.

  4. Necháme na mírném ohni spojit a přidáme na jemno nakrájenou papriku (lehce pikantní) a nasekané lístky čerstvé bazalky. Omáčka na těstoviny je tímto hotova a udržujeme ji teplou.

  5. Těstoviny vložíme do osolené vařící vody a vaříme cca 4-5 minut tzv. na skus.

  6. Po uvaření vodu slijeme, těstoviny necháme okapat a přidáme do teplé smetanové omáčky. Rychle promícháme a servírujeme na talíř, kde bohatě posypeme křupavými kousky Pancetty a kdo má rád tak i trochou strouhaného sýru Gran Moravia.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!