Krkovice s cibulovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
sůl
pepř
koření steakové (jaké máme rádi na minutkové maso)
Na omáčku:
500 g červené cibule (možno i z bílé)
3 dcl červeného vína
šťáva z 1 pomeranče
1 PL medu
1/2 l kostky bujónu nebo silného vývaru
2 hřebíčky
2 jalovce
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme na proužky nakrájenou červenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a jalovec.

  2. Podlijeme vínem a pomerančovou šťávou, rozpustíme lžíci medu a necháme trochu zredukovat.

  3. Poté přilijeme vývar a vaříme na mírném ohni nejméně hodinu, necháváme pouze probublávat, aby nám omáčka zhoustla.

  4. Dochutíme podle potřeby.

  5. Maso mírně naklepeme, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi.

  6. Podávala jsem s bramborovým knedlíkem, ale s jakoukoliv bramborovou variací to bude určitě také chutnat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!