Antichřipkový hruškovo zázvorový punč
Recepty, NápojeSuroviny
- - 2-3 měkké hrušky
- - kousek kořene zázvoru
- - 1/2 citronu
- - lžíci medu
- - cca 3 hřebíčky
- - špetku skořice (volitelné)
- - 300 až 350 ml vody
Postup Antichřipkový hruškovo zázvorový punč
Postup přípravy receptu
-
Hrušky omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřince, pokrájíme na menší kusy a dáme do mixeru. Ze zázvoru odkrojíme cca 0,5 cm tlusté kolečko, odstraníme slupku, rozkrojíme a přidáme k hruškám. Společně rozmixujeme na jemnou kaši.
Hruškovou směs se zázvorem přelijeme do malého rendlíku, dolijeme vodou zhruba do půl litru, přidáme hřebíček a špetičku skořice a promícháme. Zahřejeme a povaříme asi minutu, poté odstavíme z plotny a necháme zchladnout
Jakmile už nápoj není úplně vřelý (tj. dostává se do pitelné teploty), vyndáme hřebíčky, přidáme citronovou šťávu a trochu medu podle chuti. Zamícháme a rozlijeme do hrníčků.