Antichřipkový hruškovo zázvorový punč

Recepty, Nápoje

Suroviny

- 2-3 měkké hrušky
- kousek kořene zázvoru
- 1/2 citronu
- lžíci medu
- cca 3 hřebíčky
- špetku skořice (volitelné)
- 300 až 350 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřince, pokrájíme na menší kusy a dáme do mixeru. Ze zázvoru odkrojíme cca 0,5 cm tlusté kolečko, odstraníme slupku, rozkrojíme a přidáme k hruškám. Společně rozmixujeme na jemnou kaši.

  2. Hruškovou směs se zázvorem přelijeme do malého rendlíku, dolijeme vodou zhruba do půl litru, přidáme hřebíček a špetičku skořice a promícháme. Zahřejeme a povaříme asi minutu, poté odstavíme z plotny a necháme zchladnout

  3. Jakmile už nápoj není úplně vřelý (tj. dostává se do pitelné teploty), vyndáme hřebíčky, přidáme citronovou šťávu a trochu medu podle chuti. Zamícháme a rozlijeme do hrníčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!