Svařák pro mlsouny
Recepty, NápojeSuroviny
- 2 litry červeného vína (stačí obyčejná směs hroznů)
- 1 rulička skořice
- 1 hvězdička badyánu
- 5 hřebíčků
- 1/2 lžičky drceného kardamonu (kdo má celý je to určitě lepší)
- kůra z 1/2 pomeranče
- vanilkový cukr (nejlépe domácí)
- 2 lžíce bezového sirupu nejlépe domácího, ale dobrá je i lesní směs
Postup Svařák pro mlsouny
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce si dáme 2 decky vody, přidáme koření, přivedeme k varu a cca 10 minut necháme zvolna prohřát.
Pak přilijeme víno a opět na co nejmenším plameni zahříváme a občas promícháme až je to tak akorát teplé cca 60 stupňů.
Odstavíme a dochutíme sirupem a vanilkovým cukrem dle chuti.