Svařák pro mlsouny

Recepty, Nápoje

Suroviny

2 litry červeného vína (stačí obyčejná směs hroznů)
1 rulička skořice
1 hvězdička badyánu
5 hřebíčků
1/2 lžičky drceného kardamonu (kdo má celý je to určitě lepší)
kůra z 1/2 pomeranče
vanilkový cukr (nejlépe domácí)
2 lžíce bezového sirupu nejlépe domácího, ale dobrá je i lesní směs

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si dáme 2 decky vody, přidáme koření, přivedeme k varu a cca 10 minut necháme zvolna prohřát.

  2. Pak přilijeme víno a opět na co nejmenším plameni zahříváme a občas promícháme až je to tak akorát teplé cca 60 stupňů.

  3. Odstavíme a dochutíme sirupem a vanilkovým cukrem dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!