Krůtí játra ve vínovo - svařákové marinádě na dva způsoby

Recepty, Minutky

Suroviny

800 g krůtích jater
200 ml pomerančové šťávy
150 ml červeného vína
3 lžíce koření Svařák (složení: jablko, skořice, hřebíček, nové koření)
1 lžička omáčky Tabasco
máslo
olej
sůl
pepř
strouhanka
lněné semínko

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku pod pokličkou necháme 10minut vařit slabým varem pomerančovou šťávu se svařákovým kořením.

  2. Po vychlazení přecedíme do uzavíratelné nádoby, přidáme víno, Tabasco a vidličkou prošleháme.

  3. Játra očistíme, opláchneme, osušíme a napříč rozřízneme, aby nám vznikly větší řízky.

  4. Játra dáme do připravené marinády a necháme nejlépe přes noc uležet v lednici.

  5. Poté z jater nožem zlehka otřeme marinádu, mírně osolíme a pozvolna smažíme na rozehřátém másle společně s olejem cca 7minut z každé strany.

  6. Na talíři podle potřeby dochutíme a podáváme s pečivem, nebo s různě upraveným bramborem. Játra také můžeme po otření z marinády obalit ve strouhance do které jsme přidali lněné semínko a poté pozvolna smažíme 7minut z každé strany. Zbylou marinádu můžeme zužitkovat také. Vidličkou do ní zašleháme 1vejce, špetku granulovaného česneku, lžíci strouhanky s lněným semínkem a trošku solamylu na dohuštění. Do rozehřátého tuku vytvarujeme lžící placičky, které pozvolna smažíme do zlatavé barvy. Po usmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!