Krůtí játra ve vínovo - svařákové marinádě na dva způsoby
Recepty, MinutkySuroviny
- 800 g krůtích jater
- 200 ml pomerančové šťávy
- 150 ml červeného vína
- 3 lžíce koření Svařák (složení: jablko, skořice, hřebíček, nové koření)
- 1 lžička omáčky Tabasco
- máslo
- olej
- sůl
- pepř
- strouhanka
- lněné semínko
Postup Krůtí játra ve vínovo - svařákové marinádě na dva způsoby
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku pod pokličkou necháme 10minut vařit slabým varem pomerančovou šťávu se svařákovým kořením.
Po vychlazení přecedíme do uzavíratelné nádoby, přidáme víno, Tabasco a vidličkou prošleháme.
Játra očistíme, opláchneme, osušíme a napříč rozřízneme, aby nám vznikly větší řízky.
Játra dáme do připravené marinády a necháme nejlépe přes noc uležet v lednici.
Poté z jater nožem zlehka otřeme marinádu, mírně osolíme a pozvolna smažíme na rozehřátém másle společně s olejem cca 7minut z každé strany.
Na talíři podle potřeby dochutíme a podáváme s pečivem, nebo s různě upraveným bramborem. Játra také můžeme po otření z marinády obalit ve strouhance do které jsme přidali lněné semínko a poté pozvolna smažíme 7minut z každé strany. Zbylou marinádu můžeme zužitkovat také. Vidličkou do ní zašleháme 1vejce, špetku granulovaného česneku, lžíci strouhanky s lněným semínkem a trošku solamylu na dohuštění. Do rozehřátého tuku vytvarujeme lžící placičky, které pozvolna smažíme do zlatavé barvy. Po usmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.