Salát z mangoldu a hub

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g čerstvý mangold
250 g mražené houby - použila jsem václavky
sůl
pepř
5 stroužků česneku
2 lžíce oleje
šťáva z poloviny citronu

Postup přípravy receptu

  1. Listy mangoldu aj so stopkou umyjeme, necháme okvapkať, pokrájame na cca 2 cm prúžky. Huby dobre prevaríme v slanej vode, vychladíme, necháme odkvapkať na sitku.

  2. Prešľaháme olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie, pretlačíme cesnak. Zálievkou prelejeme šalát, zľahka premiešame. Podávame napr. s krutónkami, alebo čerstvým pečivom.

  3. Ak použijeme čerstvé šampiňóny, opečieme ich pokrájané na plátky, nevaríme. Tak isto môžeme použiť čerstvý mladý špenát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!