Hovězí na česneku a na smetaně
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g hovězího masa
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sádla
- 1 velká cibule
- 4 lžíce domácího kečupu
- 1 palice českého česneku
- 1 smetana na vaření
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 dl vody na zátěrku
Postup Hovězí na česneku a na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zezlátnout na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme maso, zprudka ho opečeme ze všech stran dohněda, dokud se nevydusí veškerá tekutina a výpek se nezačne přichytávat ke dnu.
V ten okamžik přidáme kečup a prolisovaný česnek, stále zprudka maso opékáme, dokud kečup nezačne houstnout a cukr v něm obsažený nezačne karamelizovat, mezitím osolíme a opepříme a konečně zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořeno.
Tlakový hrnec přikryjeme víkem a pod tlakem vaříme 1 hodinu, poté necháme pozvolna ujít tlak, dolijeme horkou vodou, zatřeme zátěrkou smíchanou se smetanou, důkladně promícháme a necháme provářet na mírném ohni 15 minut.