Malovaná roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

na malování:
1 vejce (půl žloutku a půl bílku)
1 lžíce kakaa
2 lžíce cukr moučka
3 rovné lžíce hladké mouky
na roládu:
5 vajec (5 bílků a 5 žloutků + použijeme půlky bílku a žloutku z vejce, co jsme použili na malování)
12 dkg cukr krupice
8 dkg hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Těstíčko z cca půlky vajíčka - zvlášť si oddělte bílek a zvlášť žloutek a od každého dejte do misky půlku.

  2. Přidejte lžíci kakaa, dvě lžíce moučkového cukru a tři rovné lžíce hladké mouky. Přidávejte suroviny po částech a šlehejte, výsledné těstíčko by mělo mít konzistenci ušlehaného bílku s cukrem, kterým se malují perníčky, ani moc tekuté, ani husté.

  3. Těstíčkem v sáčku s ustřižným rohem namalujte na pečicí papír různé motivy, podle chuti a schopností, možná i nápisy (pozor, zrcadlově)- měla jsem plech cca 40x30 cm.

  4. Plech s namalovaným vzorem dejte do mrazáku cca na hodinu.

  5. Na roládu ušlehejte bílky (5,5ks) se 120g krupicového cukru do pěny, poté zašlehejte do směsi po troškách žloutky (5,5ks).

  6. Nakonec zašlehejte 80g hladké mouky.

  7. Vyndejte plech z mrazáku a ornament zalejte těstem.

  8. Pečte 7-10 minut v troubě předehřáté na 180°st. (pokud můžete bez horkovzduchu).

  9. Upečenou roládu nechte vychladnout, nezamotávejte.

  10. Vychladlou potřete libovolnou zavařeninou a naplňte šlehačkou se ztužovačem a ovocem - já měla broskve - a zabalte, přitom opatrně stahujte pečící papír.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!